Glas subsidie: herstel van monumentale ramen

glas-subsidieGlas subsidie? De susidieregeling op standaard HR++ glas is weliswaar afgeschaft, maar met de ‘instandhoudingssubsidie voor rijksmonumenten’ komt het herstel van monumentale ramen binnen handbereik. Monumentale ramen voldoen niet meer aan de eisen van vandaag ten aanzien van isolatie en comfort. Moderne beglazingen conflicteren echter met de typische uitstraling van monumentale beglazing. Tegenwoordig zijn beide eigenschappen echter te ondervangen in een serie nieuwe producten, waarbij gewelfd monumentenglas wordt samengesteld met een ruit voorzien van een warmtereflecterende coating. Dullaart Glas brengt hiertoe het product ‘Historisch Gelaagd Glas’ op de markt, en verkoopt tevens het complete gamma monumentale beglazing ‘Classico’ van AGC. Door het gebruik van verschillende coatings en toepassing van diverse edelgassen, is het AGC gelukt om een compleet productenprogramma omtrent monumentaal glas op de markt te brengen. Een gamma dat wat betreft dikte en uitstraling uitstekend past bij het tijdsbeeld van monumentale panden. De nieuwe regeling en het huidige aanbod in dunne beglazingen brengt glas subsidie weer binnen bereik!  

glas subsidie met classico

Classico monumentale beglazing is verkrijgbaar in enkel floatglas, gelaagd glas, geluidwerend glas en dubbel glas. U kiest het juiste product door de verschillende factoren als het bouwjaar, het type kozijn, de breedte van de sponning en de eisen die gesteld worden aan de isolatie (warmte-transmissie), veiligheid (inbraakwering) en het comfort.

Met de 48,5 miljoen euro die de Nederlandse overheid in 2013 beschikbaar stelt, is glas subsidie door het vervangen van monumentale beglazing dus zonder meer een optie. Meer informatie www.cultureelerfgoed.nl en www.monumenten.nl.