dubbelglas bestellen in de nieuwe showroom van Dullaart

Dubbelglas bestellen gaat nu een stuk makkelijker middels het showroom concept van glasfabrikant Saint-Gobain Glass in de showroom van Dullaart Glas in Leiderdorp. Natuurlijk helpen u we graag aan standaard blank of HR++ beglazing, we hebben hiervoor het product Climaplus XN voor, een dubbele beglazing met een nauwelijks zichtbare metaalcoating die de warmte die u in huis produceert reflecteert. Zo realiseert u een flinke besparing op uw energierekening. Maar de technologische ontwikkeling staat niet stil en er kan veel meer met glas..

dubbelglas bestellen in onze showroom

Zo werkt dubbelglas bestellen volgens de filosofie van Dullaart Glas: U kunt dubbele beglazing zien als een hamburger die je kunt beleggen met verschillende ingrediënten. De ingrediënten bestaan in dit geval uit de functionaliteiten die u kunt laten toevoegen aan het glaspakket. De basis is natuurlijk het buiten houden van wind, regen en kou en het zorgen voor voldoende daglicht in uw huis of kantoor. Daarnaast zijn er een aantal functies die je kunt invullen middels toevoegingen aan het glaspakket:

  • Thermische isolatie
  • Zonwering
  • Veiligheid
  • Geluidwering

In onze showroom is een display opgesteld met drie verschillende niveaus van comfort: Standard Comfort, Family Comfort en Premium Comfort. De een is niet per definitie beter dan de ander, middels een App neemt onze verkoopadviseur met u door welke functionaliteiten voor uw woning van toepassing zijn, en welke passen in uw levensstijl. We gebruiken hiervoor bijvoorbeeld een simulatie van geluidsoverlast voor, en laten u horen wat de verschillende types aan geluid reduceren!

dubbelglas bestellen

dubbelglas bestellen in de showroom van Dullaart

We nemen de verschillende functies graag even met u door:

Energie besparen: Thermische isolatie

De moderne beglazingen van Saint-Gobain Glass zijn voorzien van een flinterdun metaallaagje (nauwelijks zichtbaar!) wat bepaalde delen van het infrarood lichtspectrum doorlaat, en andere juist tegenhoudt. Hierdoor profiteert u in de zomermaanden van de inkomende zonnewarmte (kortgolvige straling), maar blijft de warmte die u produceert in huis (langgolvige straling) behouden. De coating wordt standaard gecombineerd met een gasvulling die tussen de glasbladen is aangebracht, waardoor deze nog beter isoleert. Deze beglazing is dus vooral gericht op het beperken van warmteverliezen. De mate van thermische isolatie wordt uitgedrukt in een U-waarde; hoe lager de waarde, hoe beter het glas isoleert. De best presterende beglazingen zorgen ervoor dat glas niet langer meer de zwakste schakel van de gevel is, en er bijvoorbeeld woningen en kantoren met 0% emissie (energie neutraal) met grote glaspartijen kunnen worden gebouwd.

Comfort: Zonwering

De basisbeglazing zorgt voor comfort in de winter, maar hoe zit het dan met opwarming in de zomer? We profiteren natuurlijk graag van de warmte van de zon, zo’n beetje de basis van alle energie in ons leven. Echter, in het voorjaar en de zomer kan de temperatuur in huis of op kantoor oplopen tot tropische temperaturen. Gelukkig zijn er tegenwoordig coatings ontwikkeld die de overtollige zonnewarmte weren. We noemen dit zomerisolatie, en het is het meest van toepassing op de raampartijen die op het zuiden of zuidwesten gelegen zijn. Deze ZHR (Zonwerend Hoogrendement) beglazing behoudt dezelfde isolerende werking in de winter als standaard thermisch isolerende beglazing. Dus koel in de zomer en warm in de winter!

Safety first: veiligheid

We onderscheiden passieve veiligheid, oftewel het voorkomen van letsel bij glasbreuk als gevolg van een ongeval en actieve veiligheid die personen en eigendom beschermt tegen inbrekers. Indien er ruiten wordt toegepast die bereikbaar zijn voor personen, dient er altijd gelaagd veiligheidsglas te worden gebruikt. Indien iemand tegen de ruit valt, blijven de scherven kleven aan de taaie folie die tussen het glas is aangebracht. Er ontstaat dan geen letsel, en dat is geen overbodige luxe; wist u dat er in Nederland  20.000 ziekenhuisopnames per jaar zijn als gevolg van ongelukken met glas? Volstrekt onnodig mits er veiligheidsglas wordt toegepast. Bij actieve veiligheid (inbraakwering) worden er meestal 4 of meer folies gebruikt, waardoor het voor een inbreker veel te lang duurt voordat er een gat ontstaat in het het glas.

mag het ietsje minder?: Geluidwering

In ons druk bevolkte landje wonen we al snel kort op elkaar en hebben we al snel last van lawaai veroorzaakt door langsrijdende auto’s en brommers. Misschien woont u in de buurt van een treintracé of in de aanvliegroute van Schiphol. Voor de verschillende soorten en intensiteit van de herrie hebben we uitstekende oplossingen, waardoor u binnenshuis van uw rust kunt genieten. Onze simulatie-app laat u horen wat de verschillende glastypes aan geluid reduceren. Lees meer over geluidswerend glas.

tabel comforts

glaskeuzetest

U kunt voor u onze showroom bezoekt alvast een eenvoudige online test uitvoeren, dan komt u goed beslagen ten ijs! Voer hier de glaskeuzetest uit!

Dubbelglas plaatsen

Als u in de showroom een keuze heeft gemaakt voor de juiste beglazing, moet het glas natuurlijk vakkundig ingemeten en geplaatst worden. Dullaart Glas werkt samen met een select aantal regionale glaszetbedrijven waarvan wij weten dat er volgende de geldende normen geplaatst wordt, en waar alleen vakkundig personeel werkzaam is. Wij kennen de markt immers als geen ander. U ontvangt de vrijblijvende offerte nadat er een opname heeft plaatsgevonden.